Фандъкова: Фирми с прекратени договори за некачествена работа няма да имат достъп до големи инфраструктурни проекти

Възложила съм да се възползваме от възможност в новия Закон за обществените поръчки - да не се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти фирми, чиито договор е бил прекратяван заради некачествена работа. Това обяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

В началото на месеца тя развали 3 договора с две фирми – с "Пътища и съоръжения" за реконструкцията на бул. "Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните за текущ ремонт, и с "Пътностроителна техника" с договор също за текущи ремонти.

„Възползваме се от всяка възможност, налагаме най-строгите санкции и залагаме най-строгите условия в договорите“, посочи кметът. „Контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен”, подчерта тя.

Фандъкова обяви, че до 20 ноември ще бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков” от бул. „Братя Бъкстон” до „Кауфланд”. Цялостната реконструкция на кръстовището в района на Овча купел ще остане за лятото. Отново до 20 ноември ще е готов и последният участък на друг предизвикал огромни тапи булевард – „Дондуков”.

До края на следващата седмица ще е готов участъкът от „Монтевидео” до Нов български университет, а до декември ремонтът ще приключи.

По думите й само през последните 2-3 години са наложени санкции за над 2 млн. лв., като категорично не се плаща за лошо и некачествено свършена дейност.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България