Фандъкова: Ще подкрепя разширение на зелените зони за паркиране

Ако хората желаят ще подкрепя разширение на зелените зони за паркиране - целта не е повече приходи, а подреждане на паркирането. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти във връзка със старта на подготовката за работата по актуализацията на Общия устройствен план на София чрез инициативата Визия за София и вписването на зоните на паркиране в плана.

„В моята управленска програма заложих ясна визия за развитието на София като зелен и иновативен град. Това са задачи и принципи, които са заложени в работата във всички сектори. Ограничаването на паркирането в центъра на града има различни варианти и възможности, които са известни и се практикуват в другите големи европейски градове. Един от тях са платените зони. Още при въвеждането на платените зони „Синя“ и „Зелена“ преди няколко години имаше изключително сериозни дискусии, но в края на краищата те дадоха своя резултат“, заяви кметът на София.

По думите й развитието на зоните за паркиране в столицата е оставено на желанието и мнението на районните кметове и гражданите. „Предложенията за разширяването на зелените зони идват именно от по-голямата част от граджаните“, каза кметът на столицата и уточни, че гражданите виждат, че ако паркирането не е подредено, при бума на автомобили в София, няма как да паркират своите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България