Фандъкова: 1600 души се обгрижват всеки ден от социалния патронаж

1600 души се обгрижват всеки ден в дома си от социалния патронаж. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на освещаването на параклиса „Св. Пророк Илия“ в Дом за стари хора „Надежда“.

"Във всички домове се опитваме да използваме съществуващата база като я модернизираме, за да може да предоставяме по-добри услуги за децата, но и за възрастните хора. Неотдавна започнахме пилотен проект за използване на новите технологии в грижата за възрастните хора. Това е една възможност да можем да обхванем повече възрастни хора, както в центровете, така и в личните домове през социалния патронаж. 1600 души се обгрижват всеки ден в дома си от социалния патронаж. Това е една добра услуга, която следва да разширяваме", добави кметът на София.

"Различни са условията в различните домове. Нашите усилия са навсякъде да бъдат такива. Виждате, че тук наистина ситуацията е добра. Ремонтирали сме повече от домовете, които са общински. Все още имат нужда, например в дома в Горна Баня, там има нужда от саниране. Последователната работа и ясното планиране ни дават възможност да подобряваме условията", каза още Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България