Фандъкова: 90% от стоманобетоновата конструкция на релсовия път на ул. „Граф Игнатиев“ в София е изградена

"Вече е изградена 90% от стоманобетоновата конструкция на релсовия път на ул. „Граф Игнатиев“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Денкоглу“". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в пост във фейсбук.

"От 26 юни започва полагането на новите трамвайни релси. В този участък от ремонта на „Граф Игнатиев“ приключва реконструкцията на подземните комуникации. Изграден е топлофикационен колектор, водопроводната и канализационната инфраструктура, положена е кабелната мрежа на уличното осветление и са изградени нови колектори за електропреносната мрежа. Кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Денкоглу“ е изпълнено на бетон и на 2 юли планираме да пуснем временно движението. Асфалтовата настилка ще бъде положена на по-късен етап", пише Фандъкова.

"На площад „Славейков“ приключва изграждането на подземните комуникации.

В участъците от ул. „Г.С. Раковски“ до ул. „6-ти септември“ и от бул. „Васил Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ продължава демонтажа на релсовия път и подмяната на водопроводните отклонения към сградите. На 2 юли затваряме кръстовището на ул. „6-ти септември“ и ул. „Граф Игнатиев“ за реконструкция на топлофикационната мрежа", съобщава кметът на София.

"Продължават ремонтните дейности и по ул. „Солунска“ - в участъка от ул. „Хр Белчев“ до ул. „Ангел Кънчев“ се възстановява паважа на пътното платно. На 1 юли възстановяваме автомобилното движение, като продължава работата по тротоарните настилки", пише още Фандъкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България