Фарьорски острови спечелиха Световната купа по хандбал

Отборът на Фарьорски острови спечели Световната купа по хандбал. Финалите на престижния турнир се проведоха във Велико Търново, а арена на битките бе Дворецът на културата и спорта „Васил Левски”. В мача за определяне на новия носител на отличието скандинавците надвиха Турция, а на трето място остана Косово. Българският национален отбор се класира пети.

Срещата бе наблюдавана от повече от 1000 зрители, сред които и президентът на Международната хандбална федерация д-р Хасан Мустафа. В края на миналата седмица той бе приет от кмета на Велико Търново Даниел Панов, като в разговорите участваха президентът на Европейската федерация по хандбал Михаел Видерер, спортният министър Красен Кралев и Росица Бакърджиева – президент на Българската федерация по хандбал. Гостите изразиха добрите си впечатления от старата българска столица и условията за провеждане на престижния турнир.

Световната купа се проведе от 12 до 18 юни, а домакин заедно с Велико Търново по време на груповата фаза и директните елиминации бе и Габрово. В старопрестолния град бяха изиграни спорните битки за местата от първо до осмо. Церемонията по награждаването на финалистите бе уважена от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони