Фарьорски о-ви бият, Гибралтар вкарва два

В европейския футбол са все по-малко наистина слабите отбори като България. Дори Фарьорските острови вече има победа в квалификациите за Евро 2020, макар и да няма шансове за място на първенството.

Момчетата от северния Атлантик победиха с 1:0 като домакин другия аутсадер в група „F” Малта с гол на Рогви Балдвинсон в 71-ата минута. Попадението дойде с глава след центриране от ъглов удар, а двата тима си размениха още куп положения завършили без гол заради пропуски на легендата на малтийците Микаел Мифсуд, завърнал се в тима на 38 години.

Поражението предизвика критики към националите от средиземноморския остров.

„Минималната загуба от държавата-джудже ни остави на последното място в групата – пише „Таймс ъф Малта“ и припомня, че населението на Фарьорските острови е 50 000 души, близо 10 пъти по-малко от това на Малта. - Така нашият отбор не успя за пръв път в историята си да спечели и двата мача с един и същи съперник в квалификациите.“

Така фарьорците излязоха от списъка с тимовете без победа, в който остават България, Черна гора, Литва, Латвия, Естония, Азербайджан и Гибралтар. Гибралтарците за малко да спечелят първа точка в квалификациите в домакинството с Грузия. Те губеха с два гола на почивката, но наваксаха пасива в средата на второто полувреме. 6 минути преди края обаче Георги Квилитая донесе победата на кавказците и остави Гибралтар на последното място с 6 загуби от 6 мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт