Фатих Аксой загубил $ 7 млн. от сериала си

Известният турски продуцент Фатих Аксой признава в интервю, че най-големият му провал е сериалът "Фатих" но подчертава, че човекът се учи от неуспеха.

"След този провал реших, че повече няма да заснемам исторически проекти и на второ място, осъзнах, че не трябва да излизаме на екран без готов скрипт", коментира той.

От въпросния сериал Фатих Аксой загубил 10 милиона турски лири - около 7 милиона долара , но коментира:

"Но Санер Айяр / акционер в арабската компании "ОЗ", която снима сериали в Турция - б.а./ ме настигна с телевизионния сериал "Мехмед: Завоевателят на света" и аз се успокоих (смее се). Имах заглавието на най-катастрофалния проект по телевизията, но Санер го взе от мен и избра за ролята Кенан Имирзалъолу".

Фатих Аксой казва, че турците са сред най-задоволените телевизионни зрители в света, тъй като на вечер могат да избират между 7 излъчвани на вечер сериали. "Никоя друга страна в света не предлага такава безплатна алтернатива на телевизионните зрители, но ние се опитваме да правим това с рекламни приходи. Самите телевизионни канали също получават приходи от реклама и продажби в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали