ФБР: Няма доказателства за незаконно шпиониране от страна на президентската кампания на Тръмп

Директорът на ФБР Кристофър Рей каза, че не смята за "шпиониране" одобреното от съда наблюдение, извършвано от неговата агенция, и че не разполага с доказателства ФБР незаконно да е наблюдавало кампанията на американския президент Доналд Тръмп при изборите през 2016 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Изказването на Рей на изслушване пред подкомисия на Сената беше в противоречие с думите на правосъдния министър и главен прокурор Уилям Бар, който заяви миналия месец, че смята, че кампанията на Тръмп е била шпионирана при разследване на евентуален сговор с Русия.

Попитан по време на изслушването дали би казал, че ФБР "шпионира", когато разследва заподозрени терористи и гангстери, Рей отговори, че "това не е понятието, което би използвал".

"Смятам, че ФБР се занимава с разследваща дейност, а част от разследващата дейност включва дейност по наблюдение с различни форми и размери. А за мен ключовият въпрос е да се гарантира, че това се прави при стриктно придържане към правилата, в съответствие с нашите законни власти. Това е ключовият въпрос. Различните хора използват различни разговорни изрази", каза той.

Попитан дали знае за доказателства, че ФБР незаконно е шпионирало кампанията на Тръмп, Рей отвърна: "Не мисля, че аз лично имам някакви доказателства от този род."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка