ФБР претърси дома и офисите на адвоката на Тръмп

ФБР извърши обиски в офиси и в жилището на Майкъл Коен, адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Адвокатът на Коен Стивън Райън съобщи, че прокуратурата е извършила обиските отчасти въз основа на информация, получена от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемото наговаряне между представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на изборите в САЩ през 2016 година.

Райън съобщи, че са били иззети поверителни разговори между Коен и негови клиенти. По данни на в. "Ню Йорк таймс" са били конфискувани имейли, данъчни декларации и бизнес документи.

Коен е в центъра на скандала с плащането на сума от 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс. Тя твърди, че през 2006 г. е имала връзка с него и е получила парите малко преди президентските избори през 2016 г., за да запази мълчание, припомня Ройтерс. Коен заяви, че е платил сумата от собствения си джоб. Президентът Доналд Тръмп заяви, че не е знаел за плащането.

Тръмп определи обиските в офиса на адвоката му като "срам" и "нападение срещу страната". "Този лов на вещици продължава постоянно", заяви президентът пред репортери в Белия дом.

Запознат с разследването източник съобщи, че при обиска вчера ФБР и прокуратурата са търсили и имейли, разменени между Коен и бившата директорка на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, отнасящи се до състояла се през 2016 г. среща между зетя на президента Джаред Къшнър, сина му Доналд Тръмп-младши и руснаци, обещали компрометираща информация за съперничката на Тръмп Хилари Клинтън. Подобни имейли не са защитени от разпоредбите, които предпазват разговорите между адвокат и негов клиент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка