Федерацията по мотоциклетизъм маха мотокроса от трасе Горна Росица

Община Севлиево всяка година инвестира над 130 000 лева в поддръжка на терена

Община Севлиево е в шок след изявлението на председателя на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, че кръгът от световния шампионат повече няма да се провежда на трасето в Горна Росица.

„Имаме шанс догодина отново да приемем кръг от световния шампионат по мотокрос. Много е сложна ситуацията в община Севлиево. Самото управление на града не заслужава да правим кръг там. Ръководството на общината няма желание там да се провежда такъв шампионат. На сила хубост не става. Така че, следващата година ще пропуснем домакинството в мотокроса. Когато се смени ръководството, може би там ще се върне и световното“, това заяви за БНР Богдан Николов.

В нарочно обръщение ръководството на община Севлиево изяви недоумението си от твърденията на Николов : „Във връзка с въпроси по повод изявления на г-н Богдан Николов, че изтегля мотокроса от Севлиево, уточняваме, че Община Севлиево не е информирана за това намерение, нито на свой ред е изразила такова.

Всяка година инвестираме по над 130 000 лв. за поддръжка на трасето, което шест пъти е обявено за номер 1 в света и където през последните години са проведени десетки състезания, в това число европейски и световни - при перфектна организация, съвместно с Българската федерация по мотоциклетизъм.

В знак на благодарност за грижите, които полагаме за мотокроса у нас, всяка година Българската федерация по мотоциклетизъм удостоява Община Севлиево с награда за изключителен принос в развитието на мотоциклетния спорт.

В желанието си за изясняване на ситуацията, Община Севлиево ще отправи запитване до Българската федерация по мотоциклетизъм.” – се казва в позицията на община Севлиево.

Над 30 000 зрители изгледаха състезателните маншове от Европейския и Световен шампионат по мотокрос на мотополигон „Горна Росица” в Севлиево тази година през август. Сред публиката бяха и много чужденци, а перфектното трасе накара всички пилоти и официални лица да признаят за пореден път , че „Горна Росица” е най-доброто място за мотокрос в света. 72 акредитирани журналисти от Европа и САЩ похвалиха организаторите за отличните условия и изразиха увереност, че мотополигонът в Севлиево и тази година трябва да бъде официално обявен за №1 в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони