Федерер: В тениса нямаме началници

Роджър Федерер нанесе психологически удар по Новак Джокович и Александър Зверев, които наскоро се оплакаха, че календарът в тениса става все по-натоварен. Според сърбина и германеца играчите имат нужда от по-дълга почивка, но ветеранът не мисли така.

Не знам защо се говори, че някои турнири трябва да отпаднат, кой иска това? - заяви Маестрото от Швейцария. - По-добре би било всеки играч да седне с екипа си какво натоварване би могъл да понесе и да прецени в кои турнири да участва. Хубавото за нас тенисистите е, че нямаме началници и това е огромна привилегия. Аз мога още утре да отида на ваканция и никой няма да ме спре, макар че на много хора няма да им хареса. А ако се контузя, ще мога да разчитам, че когато съм възстановен, ще има турнири, на които да играя.“

Федерер обаче няма никакво намерение да почива преди последния възможен момент от сезона. Маестрото надигра с 6:4, 6:3 Кевин Андерсън (ЮАР) и зае първо място в група „Лейтън Хюит“ на АТП финалите в Лондон. Така той се присъедини към южноафриканеца на полуфиналите, където двамата очакват лидерите от група „Гуга Куертен“. Един от тях със сигурност е Джокович, който късно снощи игра с Марин Чилич (Хърватия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт