Федерер се оплака от жребия

Роджър Федерер смята, че жребият му е отредил прекалено тежки съперници на „Уимбълдън“. Късно снощи Маестрото излезе срещу Григор Димитров в големия мач от т. нар. „супер понеделник“. Но още преди началото на срещата 35-годишният швейцарец побърза да се застрахова, въпреки че до вчера имаше само победи в петте битки с Димитров.

„Имам тежки съперници до полуфиналите, много по-тежки от тези на Джокович – заяви Федерер. - Ако победя Димитров, трябва да играя с Милош Раонич или Александър Зверев. Бих искал да е Раонич, но треньорите ми смятат, че Зверев ще бие.“

Маестрото отписа миналогодишния шампион Анди Мъри (Великобритания) за финала в неделя.

„Като гледам как играе Рафа (б.р.Надал), бих бил изненадан, ако Мъри успее срещу него“, добави Федерер. Той обаче не пропусна да предупреди всичките си съперници, че на първо място трябва да се съобразяват с него.

„Чувствам се в по-добра форма, отколкото в Мелбърн през януари – обяви Роджър. - Свикнах с мачовете, а тревата сякаш щади тялото ми повече от другите кортове. Когато съм на „Уимбълдън“, целта ми винаги е да го спечеля.“

Британските медии пък отново предъвкват връзките на българина, но отбелязват, че той е в Лондон само с екипа си и очевидно се е посветил на резултатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт