Фейсбук губи популярност сред младежите в САЩ

Основателят и изпълнителен директор на “Фейсбук” е изправен пред слушания в британския парламент и US Конгреса за скандалния теч на данни на над 50 млн. потребители на социалната мрежа.

Младежите в САЩ предпочитат различни социални мрежи и платформи като „Ютюб“ и „Инстаграм“ пред Фейсбук, сочи проучване на „Пю рисърч сентър“, информира БНТ.

Едва 51% от младежите на възраст между 13 и 17 години използват Фейсбук, което е с 20% по-малко от последното проучване през 2015 г. Почти всички от тях притежават или имат достъп до смартфон, а 45% от тях са почти постоянно в интернет. 85% от младежите предпочитат платформата за споделяне на видеа „Ютюб“, собственост на „Гугъл“, 72% - платформата за споделяне на снимки „Инстаграм“, собственост на „Фейсбук“, а „Снапчат“ е с дял от 69%, сочи проучването.

Основният стимул за младежите да използват дадена платформа е до колко тя е популярна сред връстниците им според „Пю“ и в това отношение няма промяна в нагласите. Въпреки това, тийнейджърите от по-бедни семейства са по-склонни да са активни във Фейсбук.

Притежаването на смартфон се е превърнало в неизменна част от живота на младежите в САЩ, като 95% от тях притежават подобно устройство. Това е с 22% повече от последното проучване на „Пю“ през 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии