Феминизъм на стероиди в „Капитан Марвел“

Бри Ларсън ядоса феновете

Критиците се радват на произведението

Премиерният комиксов екшън “Капитан Марвел” се промотира като ярко феминистко произведение за силна независима жена, която не се нуджае от мъжка помощ. В главната роля е Бри Ларсън. Тя е радикална феминистка и ядоса феновете като каза, че по време на кампанията за рекламиране на филма тя иска да вижда по-малко бели мъже журналисти. Като цяло тя изпрати посланието, че не харесва белите мъже и този филм не е за тях. За нейно съжаление по-голямата част от феновете на комикси са бели мъже. Ще бъде интересно да видим дали изцепките на Бри ще се отразят на представянето на филма.

А ето го и сюжета: “Действието се развива в миналото, през 90-те години на ХХ век и в центъра на историята е пилотът Каръл Денвърс (Бри Ларсън), която вече притежава супер силите, които я правят могъщия Капитан Марвел. В началото на филма, притежаващата ДНК на крий Денвърс живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд от космически полицаи, наречени Старфорс. Когато след инцидент Денвърс се озовава на Земята, тя открива потиснати спомени от миналото си и се превръща в единствената надежда на хората срещу извънземната раса скръл, предвождана от злия Талос, изигран от класния Бен Менделсон.”

Режисьори на “Капитан Марвел” („Captain Marvel”) са Анна Боден и Райън Флек („Mississippi Grind”, “Half Nelson”), а сценарият е дело на Мег Лефов („Отвътре навън”), Никол Пърлман („Пазители на галактиката”), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия”) и Лиз Флахив & Карли Менш („Glow”). В ролите освен Бри Ларсън са още Джуд Лоу, Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино