"Феникс" кани варненци на театрална премиера

Единствената в България театрална формация, в която участват здрави хора и такива с увреждания - "Феникс", кани варненци на поредната си премиера.

С нови попълнения от актьори на 27 ноември от 18,30 ч в Младежкия дом трупата ще представи спектакъла "Животът, макар и кратък" по Станислав Стратиев. Режисьор е актьорът от ДТ "Стоян Бъчваров" Свилен Стоянов, който от години работи с ентусиастите от "Феникс", а входът по традиция е свободен.

Постановката се реализира с финансовата подкрепа на общинския фонд "Култура" и ще се играе още два пъти до края на годината. Фениксите са амбицирани да изнасят представления и в читалищата на малки населени места. За целта обаче са им нужни средства, които набират чрез благотворителен базар до инфоцентъра в община Варна. Всяко ръчно изработено от тях изделие се предлага на цена, която купувачът определи.

С приходи от базари и от дарители за 9 г. "Феникс" има зад гърба си 10 постановки, многобройни участия във фестивали и успешна практика по интегриране на младежи в неравностойно положение чрез магията на театъра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България