Феновете на „Ботев” (Пд) отвориха работа на македонската полиция на път за Тирана

Феновете на „Ботев” (Пд) отвориха в четвъртък доста работа на полицията в Македония на път за Албания за първия мач от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу „Партизани” (Тирана).

Наложи се дори консулът Венцислав Цветанов от посолството на България в Македония да бие път на пожар до полицейското управление на град Крива паланка за решаване на конфликта с привържениците на „канарчетата”, пътуващи с три автобуса за Тирана, за да подкрепят своите любимци на стадион „Стелман Стемашъ”.

Екшънът започнал на бензиностанция край град Куманово около 3 часа през нощта, където автобусите спрели за кратка почивка. Четирима от жълто-черните ултраси пък изрисували графити и свастики върху сградите в района на бензиностанцията, като действията им били записани на камерите за видеонаблюдение.

Веднага на място пристигнали полицаи, които съставили административно наказателни актове на нарушителите и декларирали, че няма да ги пуснат да продължат пътуването си, докато не си платят глобите. С мотива, че нямат толкова пари, феновете на „Ботев” отказали да платят, а в знак на солидарност с тях останали и всички останали от жълто-черната агитка.

Едва след намесата на консула Венцислав Цветанов било намерено решение на проблема и автобусите с привърженици на „канарчетата” продължили към границата с Албания под полицейски ескорт.

От фенклуба на „Ботев” (Пд) пък финтираха пловдивската полиция, че екскурзия за мача в Тирана с „Партизани” няма да има, тъй като се били записали едва шестима желаещи. По този начин те искали да избегнат евентуални проверки от органите на реда под тепетата при тръгването си от паркинга край хотел „Санкт Петербург” в сряда късно вечерта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България