Феновете на "Левски" обявиха Общото събрание за фарс

Спас Русев

Със скандал и напускане на залата от страна на фенове на "Левски", които държат минимален пакет от акциите на клуба, започна Общото събрание в зала 6 на НДК. Привържениците напуснаха срещата заради отказ на мажоритарния собственик Спас Русев и спортния директор на "сините", на когото бяха прехвърлени част от ценните книжа, Даниел Боримиров да има предварително обсъждане на всяка точка в дневния ред.

На излизане от залата членът на Управителния съвет на организацията на привържениците "Синя България" - Васил Колев, заяви, че настоящото Общо събрание е фарс.

"Феновете, които имат инструмент, ще поискат ново общо събрание на клуба", заяви Колев.

В НДК продължиха разискванията между останалите акционери. В Надзорния съвет на "Левски" влезе бившият футболист и треньор на "сините" - Кирил Ивков. Избираният за футболист на България за 1974 и 1975 г. ще замени на поста Диян Петков, който ще започне държавна работа. Той ще си сътрудничи с мажоритарния собственик Спас Русев и сина му Евгени, които станаха част от органа през 2016 г.

Срещата на акционерите в НДК е втори опит за осъществяване на такава. Предишната, насрочена за 3 февруари, се провали заради липсата на кворум. То пък беше предизвикано от неприсъствието на Спас Русев.

На настоящото събрание се разискват промени в Устава на дружеството, рокади в Надзорния съвет и финансовото състояние на "Левски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ