Феновете на "Левски" отказаха среща със Спас Русев

Националният клуб на привържениците на „Левски“ отказа да се срещне с босовете на тима. Причина за това е, че феновете искат писмен отговор на зададените от тях въпроси, а не срещи „на тъмно“.

Преди дни запалянковците отправиха няколко питания към собственика Спас Русев, отнасящи се за бъдещето на клуба, но отговор така и не последва.

Ето и текста на цялата декларация:

"Уважаеми привърженици, с настоящето изявление УС на НКП Ви информира, че ръководството на Левски отказа да отговори писмено на зададените от Националния клуб на привържениците въпроси (може да се запознаете с тях тук) към управляващите органи на Герена и в частност господин Спас Русев."

"Доводът на изпълнителния директор Диана Иванова е, че клубът няма да води диалог с привържениците чрез медиите. Ние уважаваме това становище, но дълбоко подчертаваме, че никога целта ни не е била да правим медийно шоу."

"Публикуването на въпросите в нашия официален сайт не е комуникация чрез медиите, а инструмент за получаване на информация от широката левскарска общност и гарант за прозрачност в отношенията между клуб и привърженици. Нещо, за което отново подчертаваме – Вие гарантирахте."

"С оглед на гореизложеното, планирахме да информираме милионите привърженици на Левски за вашата позиция, като публикуваме официалното писмо с отговори от страна на клуба."

"С уважение се обръщаме към ръководството на Левски, за да отклоним тяхната покана за среща между "цялото ръководство на НКП с ръководството на Левски, в присъствието на г-н Русев", за да получим отговори на зададените от нас въпроси."

"Отклоняваме това предложение, защото не искаме срещи "на тъмно" с ръководството на Левски, на които да водим познатите ни до болка диалози, а след това да ги "преразказваме" на привържениците, пред които сме поели отговорността да изискваме от клуба официална информация по болните за левскарската общност теми."

"Ние не искаме разговор на четири очи, за да успокоим собствените си терзания."

"Ние настояваме за точно аргументирани отговори във връзка с широкото безпокойство, което цари между отделните структури на привържениците и абсолютната дезинформраност за делата в любимия ни клуб. Очаквахме да получим ясни отговори с цел изясняването на ситуацията и за да бъдат информирани коректно милионите привърженици на Левски."

"У нас, за съжаление, остава горчивината и усещането, че ръководството на Левски не желае да отговори на конкретните въпроси и свиква среща, за да ни го обясни с очакването след това да излезем с добре подбрани думи пред "синята" общност."

"С огромно уважение Ви съобщаваме, че ние няма да изземем функцията Ви да обясните на милионите привърженици какво се случва в любимия им клуб и няма да отнемем правото Ви да ги успокоите за "светлото" бъдеще."

"НКП е медиаторът между привърженици и клуб, тяхната връзка с ръководните фактори, а не говорител на АД-то. Привържениците очакват отговорност, а ние настояваме. Поемете я и отговорете: Какво се случва в Левски?", написаха от НКП.

По същото време се разбра, че бившият бранител на отбора Дъстли Мюлдер е осъдил „Левски“ във ФИФА. „Сините“ ще трябва да му платят 39 хил. евро просрочени задължения при разтрогването на договора му. Холандецът трябва да получи и 5% лихва за времето от прекратяването на контракта му на 6 август 2014 г. до първата дата на осъществяване на плащането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ