Фентъзи мелодрама с лесбийки и върколаци

Бразилски фестивален хит стана мейнстрийм сензация

Режисьори са Марко Дутра и Жулиана Рохас

53_1Бразилската екстраваганца “Добри маниери” е филм, който се определя като “фентъзи-хорър-мелодрама с лесбийки и върколаци”. Въпреки шантавата жанрова структура, филмът не е просто поредната второкласна тупалка, която комбинира разнообразни сензационни елементи, за да привлече вниманието въргху себе си. Филмът бе показан на над 80 фестивала и се превърна в огромен хит сред киномани и критици. Турът на “Добри маниери” из световните филмови форуми пожъна 21 награди и 13 номинации и стана един от най-добре оценените филми на годината.

“Good Manners” е дело на бразилските режисьори, сценаристи и редовни колаборатори Марко Дутра (”The Silence of the Sky”, “When I Was Alive”, “Hard Labor”, “The Shadows”) и Жулиана Рохас(”Necropolis Symphony”, “Hard Labor”, “The Shadows”) и разказва за самотната медицинска сестра Клара, която е наета за бавачка от очакващата бебе, мистериозна и също толкова самотна богаташка Ана. Между двете възниква изненадващо приятелство, но мрачни тайни от миналото и на двете жени заплашват да погълнат всичко, което е скъпо за тях. Скоро в текстурата на историята се намесват митологични зверове и сексуални девиации.

В главните роли са Изабел Зуаа, Марджори Естиано, Мигел Лобо, Сида Морейра, Андреа Марки, Фелипе Кенджи, Нина Медейрос и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино