„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер ще отговарят пред ръководството на „Ферари“ в Маранело за сблъсъка помежду си по време на Гран при на Бразилия. Битката между двамата пилоти на тима за по-предно класиране остана най-голямата интрига до края на сезона във Формула 1, след като „Мерцедес“ и Люис Хамилтън спечелиха титлите.

Фетел и Льоклер се удариха в битка за 4-ото място в края на гонката. Германецът засипа младия си съотборник с ругатни на родния си език, но след инцидента двамата побързаха да поднесат публични извинения един на друг и на тима. А шефът Матия Биното отказа да посочи виновник за станалото.

„Не трябва да се взимат решения под напора на събитията – заяви Биното. - Чух версиите и на двамата, но моята позиция остава непроменена – отборът ще ги остави да се състезават един с друг. Но не трябва да правят глупави грешки като в последното състезание.“

Италианските медии съсипаха от критики „скудерията“ като хвърлиха вината и върху двамата пилоти. „Кориере дела Сера“ все пак реши, че Фетел носи по-голяма отговорност за станалото. „Той се държи като дете, на което са му счупили играчката“, пише изданието. В следващите дни се очаква състезателите да дадат обяснение пред висшето ръководство на италианския бранд начело с президента Джон Елкан.

„Ред Бул“ изпусна двойна победа

По време на състезанието в Бразилия „Ред Бул“ напомни за доминацията си от преди години, но не успя да спечели първата си двойна победа от 2016-а. А единствената причина бе, че Пиер Гасли, който финишира втори на пистата „Интерлагос“, го направи с екипа на „Торо Росо“, втория отбор на компанията. Французинът бе „понижен“ по средата на сезона за сметка на Александър Албон, който обаче бе блъснат от Люис Хамилтън и остана едва 14-и.

„Гасли показа колко силен е всъщност – заяви Макс Верстапен, който спечели състезанието. - Винаги съм имал много високо мнение за него, но в началото на тази година не му се получаваше.“

Хамилтън пък пристигна трети на финала, но впоследствие получи наказание заради инцидента с Албон, което го свали до 7-ото място. Така до място на подиума се добра и Карлос Сайнц.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт