„Фермата” се завръща в Деня на Съединението

За първи път тази година два отбора ще градят две различни, автономни ферми

Наставниците също са сменени

Популярното риалити шоу “Фермата” се завръща официално в телевизионния ефир в Деня на Съединението - 6 септември. Петият сезон на хитовото шоу на Би Ти Ви ще продължи три месеца и идва с няколко съществени промени. За първи път в историята на предаването участниците ще изграждат две самостоятелни, автономни ферми, които ще имат различни водачи (Фермери на седмицата). Претендентите за голямата награда от 100 000 лева са разделени на два отбора, както беше и миналата година. На какъв принцип е разделението, тепърва ще става ясно.

Тази информация издаде един от продуцентите и водещи на “Фермата” Иван Христов. Той допълни, че темата на петия сезон на шоуто е “Нов свят”, която е свързана с отчуждението и “стените” между българите. Тя ще постави на фокус социалното разделение в обществото ни и е в унисон със световните тенденции и проблеми, и тяхното измерение в страната ни. Повече детайли за темата и как точно участниците отговарят на нея, от екипа на формата ще издадат няколко дни преди премиерата.

Другият различен момент в петия сезон на “Фермата” са новите наставници. Това са опитните фермери Марин Петров и Росен Николаев. Те сменят познатите от предишните две издания на формата Благовеста и Николай Василеви. Двамата нови ментори ще напътстват участниците как да изградят стопанствата си сами, като отглеждат зеленчуци и се грижат за животните. Както обикновено, всяка седмица те ще дават и специалните задачи на играчите, а в края є ще проверяват и оценяват труда им.

Марин е имал труден и изпълнен с предизвикателства живот в града. След поредица от съдбовни промени, той и семейството му решават да се върнат да живеят на село. Пътят им ги отвежда в с. Торoс, където започват да се занимават с животновъдство и с отглеждане на био зеленчуци, плодове и подправки. Преди години Марин разбира, че познатият му бурен тученица е изключително полезен за човешкото здраве. Откритието го вдъхновява и семейството решава да произвежда песто. Днес те вече разполагат с цех за преработка и производство на песто от тученица, каквото няма никъде по света.

“Искам да науча новите фермери най-вече да не се предават. Да им кажа, че разлика между хората на практика няма. Разликата е единствено и само в мисълта и в смелостта да направиш това, което искаш” казва Марин по повод своето участие във “Фермата”. Според него един успешен фермер трябва да притежава богата палитра от личностни качества и умения, защото работата в едно семейно стопанство изисква да бъдеш и строител, и детегледачка, и психолог. Във “Фермата” Марин ще следи за честното разпределяне на задачите в неговия отбор.

Росен има собствено стопанство, в което отглежда различни животни. Гордостта му е изградената с много труд конна база. “Модерната фермата на XXI век изисква същото, което е изисквала и фермата на XVIII век - работа от сутрин до вечер. Ако участниците са разглезени, няма да им е никак лесно. За да имат достатъчно храна и удобства, ще трябва да се потрудят. Кравата не се интересува кой я дои, просто някой трябва да го направи”, споделя Росен.

“Фермата” е втората мащабна продукция на Би Ти Ви с обявена премиерна дата през настоящия есенен сезон в родния ефир. Преди дни стана ясно, че “България търси талант” започва на 15 септември.

Скоро ще бъде обявено и началото на новия за България риалити формат “Игри на волята”, сниман от Нова телевизия. В него 24 участници, разделени в три отбора, ще се състезават за голямата награда от 200 000 лева. Предстои да разберем и премиерната дата на друго непознато у нас шоу - “Маскираният певец” на продуцента Магърдич Халваджиян, излъчвано отново по Нова тв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл