Фермери се разрастват с парцели на разсрочено плащане

На пазара на земя се появиха нови оферти за продажба при безлихвено разсрочено плащане и  цени от 400 лв/дка. Инициативата се организира от един от големите собственици на земя – „Агрион”. Дружеството предложи за продажба над 6600 имота в цялата страна с големина между 1 и 700 дка като на сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат.

Експертите отчитат интерес към парцелите основно от фермери, арендатори и земеделски производители, които имат сериозни намерения за увеличаване на стопанствата си. Земеделският бранш обаче търси по-гъвкави условия за разрастване. Запитвания към земята на „Агрион” има и от хора, които искат да инвестират с цел доходност в бъдеще. Арендаторите също се активизираха за покупко-продажбите. Още повече че за някои от тях е по-изгодно да купят ниви за работа, отколкото да ги наемат.

„Наблюдават се видими тенденции на окрупняване на стопанства, от която бихме искали да се възползваме като предложим подходяща земя на добри цени.  Готови сме да съдействаме на нашите клиенти и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, посочиха от „Агрион”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари