Фермерът, прегазил циганин в Болярино: Обиран съм стотици пъти, а полицията ми казваше да пия една студена вода

Димитракис Пирилис обясни, че е инвестирал у нас 5 млн. лв. и никого не е искал да убива.

„Обиран съм стотици пъти, а полицията ми казваше да пия една студена вода. Затова, когато видях крадците да изнасят крави от фермата ми, ги последвах. Исках да си върна животните, никого не съм искал да убивам. Даже не разбрах, че съм бутнал човек.“ Така описа случилото се в нощта на 11 срещу 12 май в Болярино фермерът от Кипър Димитракис Пилирис пред Пловдивския окръжен съд.

Пирилис е обвинен, че умишлено е прегазил циганина Петър Гаджанов, докато той бягал заедно с двамата си съучастници. Пирилис направи опит да излезе на свобода, но съдия Даниела Събчева го остави в ареста с мотива, че заради многобройните кражби от имотите му и отношението му към извършителите е налице съвсем реална опасност Пилирис да извърши друго престъпление.

Ввъ фаталната нощ Петър Гаджанов, брат му Ангел и третият крадец Ангел Ангелов влезли във фермата на Пирилис и се опитали да отмъкнат 5 крави. Фермерът ги видял, качил се на джипа си „Форд Рейнджър“ и ги последвал. Според прокуратурата първо блъснал Петър, който паднал на земята, после го прегазил.

Съвсем друга обстановка описа адвокатът на кипъреца Констанин Давчев. „Било е тъмно, а Петър Гаджанов е бил клекнал в нивата в люцерна, за да се скрие. Люцерната е била с голяма височина, близо 90 см. Пирилис не го е видял, дори не е разбрал, че бута човек. После завил надясно, за да се върне във фермата си, и така го е прегазил“, каза Давчев.

Съдия Събчева обаче не прие тази версия и обясни, че снимките от местопроизшествието ясно се вижда, че люцерната е била ниска и не би могла да скрие човек.

Защитата на Пирилис ще обжалва и Апелативният съд ще заседава по искането му да излезе от ареста на 23 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право