Фернандо Каранга отива при Неймар

Фернандо Каранга от ЦСКА може да заиграе в едно първенство с Неймар - най-скъпият футболист в историята. Нападателят на „червените“ е следен от френския "Олимпик" (Марсилия). Новината съобщи италианското издание "Тутомеркато уеб".

"Бразилецът е нападател от топ класа - пише сайтът на Ботуша. - В българското първенство играчът е истински бомбардировач - вкара 22 гола в 24 мача. Отличното му представяне не е останало незабелязано. Интерес към него проявяват различни клубове, но най-сериозен е от "Олимпик" (Марсилия). За Каранга има оферти и от Китай."

Френският тим се представя изключително силно в настоящата кампания в Лига 1. Тимът, който е воден от треньора Руди Гарсия, се намира на трето място в класирането. Пред него са само ПСЖ и "Монако", които обаче се радват на сериозна преднина. Парижани имат 83 точки и мач повече. "Монако" е втори с 66, а тимът от Марсилия има 59. Въпреки третото място, „Олимпик“ изпитва затруднения в атака, защото не разполага с водещ реализатор. Нападателите Димитри Пайе, Костас Митроглу, Клинтът Н'Жие и Валер Жермен имат общо 21 попадения в изиграните вече 30 кръга в шампионата. Треньорът Гарсия желае да привлече през лятото доказан голаджия, който да поведе атаката през следващата кампания. Още повече, че тимът от Марсилия има реален шанс да се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това ще стане само, ако запази настоящата си позиция в крайното класиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ