Фестивалът за операторско майсторство „Златното око” става международен

Фестивалът за операторско майсторство „Златното око”, посветен на оператора Димо Коларов, да стане международен. Тази цел си поставят за 9 издание, през октомври тази година, организаторите от Община Попово.

Фестивалът се провежда от 1998 г. на всеки две години в Попово, родния град на Димо Коларов. Форумът има за цел популяризиране на български и международни филми, стимулиране на операторите и други.

В конкурсната програма могат да участват пълнометражни и късометражни игрални филми, документални и студентски работи. За целта кандидатстващите творби трябва да преминат през предварителна селекция. Това не се отнася за студентските филми, припомнят организаторите.

Филмите, които не са допуснати до състезателната програма, но селекционната комисия прецени, че ще има интерес от страна на публиката към тях, ще се представят във втора кинозала и публиката ще определи награда чрез попълване на анкета.

Организатор и домакин на Фестивала е Община Попово. Сред съорганизаторите са Министерството на културата, „Националният филмов център”, Съюзът на българските филмови дейци,  фонд „Култура” и други.

Заявките за участие се приемат до края на юли, а статутът е публикуван на сайта на Общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България