„Фестивал на греяното вино” откриха в Пловдив

„Фестивал на греяното вино“ бе открит в четвъртък в Пловдив край паметника на хан Крум в район „Тракия”, където всенародното веселие в града под тепетата ще продължи до 3 декември.

„След големия успех на фолклорните фестивали вече зареждаме настроението за предстоящите коледни празници като подаряваме на тракийци и всички жители и гости на Пловдив 11-дневен коледен фестивал, който да допринесе за празничната атмосфера в града ни”, коментира кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, с чиято подкрепа в Пловдив се провежда Фестивалът на греяното вино, организиран от фондация „Румънеца и Енчев”.

По подобие на големите фестивали в европейските столици събитието ще акцентира върху изобилието от рецепти на любимата напитка в студените месеци - греяното вино, като се превърне в притегателен център за всички и ще обособи нова културна среда.

Богатството от вкусове и аромати ще бъдат вдъхновени от различни кътчета на света. Гостите на фестивала ще могат да се докоснат до десетки различни вариации на греяното вино, коледни сладки и други вкусотии.

Посетителите ще се насладят и на кулинарни изкушения, приготвени на място, на скара или пещ. Цялостната идея е да се изгради кътче, което да носи топлина, пъстрота и празнично настроение.

Осигурена е по традиция и кратка вечерна програма - концерти, които ще поставят акцент върху българската музика и любимите групи на поколения българи в три различни музикални стила.

Участие ще вземат „Диана Експрес“, „Айс Крийм“, група „Хоризонт“, „Обратен ефект“ и още много изпълнители, както и гости от Гърция. „В разгара на Фестивала на греяното вино всички заедно тържествено ще дадем начало на предстоящите празници със запалването на светлините на коледното дръвче в „Тракия” на 2 декември”, допълни кметът на района Костадин Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България