Фетел завъртя най-бързата обиколка в първата свободна тренировка на "Спа"

Себастиан Фетел записа най-бързата обиколка в първата свободна тренировка за Гран при на Белгия от Формула 1. Германският пилот на „Ферари“ завърши с една десета пред втория Макс Верстапен (“Ред бул”). А трето време даде Люис Хамилтън (“Мерцедес”).

Малко след старта на надпреварата от отбора на „сребърните стрели“ обявиха, че използват нова спецификация на двигателя в двете си коли. Хамилтън е с нов мотор, турбо и MGU-H. Съотборникът му Валтери Ботас пък получи чисто нов двигател, а така за неделния старт се очаква да бъде наказан.

Миналата година именно Хамилтън триумфира на пистата „Спа“, а във временното класиране британецът води на Фетел с 24 точки.

Същевременно Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) обяви, че отборът на „Сахара Форс Индия“ вече ще се състезава под името „Рейсинг поинт Форс Индия“. На практика промяната означава, че всичките 59 точки на тима ще бъдат заличени от шампионата. И „Рейсинг поинт“ ще стартира от нулата на „Спа“. Все пак пилотите Серхио Перес и Естебан Окон ще запазят точките си в индивидуалната класация. Преименуването се наложи, тъй като новият собственик не успя да придобие марката, заради проблемите със закона и задължения към 13 индийски банки кредитори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт