Фетел избяга на Хамилтън

Британските фенове изживяха най-големия кошмар в домашното състезание от Формула 1 на пистата „Силвърстоун“. Германски пилот с кола на „Ферари“ - Себастиан Фетел – изскочи от втората позиция на старта и издуха любимеца им Люис Хамилтън, за да спечели победата и да се откъсне на 8 точки в генералното класиране.

Световният шампион стартира слабо и пропусна пред себе си съотборника си Валтери Ботас, а връхлитащият Кими Райконен („Ферари“) го удари. Хамилтън отиде на опашката, а Ледения получи 10-секундно наказание, но и двата се върнаха в битката за върха благодарение на поредицата катастрофи. На два пъти на пистата излизаше кола за сигурност, а общо шест коли не успяха да стигна финала.

Решаващ се оказа изборът на „Мерцедес“ да завърши гонката без нови гуми. Ботас не устоя на атаките на Фетел, а впоследствие бе принуден да пропусне пред себе си Люис и Кими, за да остане четвърти.

„Определено изненадах Валтери – похвали Фетел победната си маневра. - Не бях сигурен дали ще успея после да взема завоя, но стана. Колата за сигурност направи нещата по-трудни и по-интересни.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт