Фетел пръв в Канада и в шампионата

Себастиан Фетел се хвана здраво за шанса, който го споходи в квалификацията за Гран при на Канада. Немският ас на „Ферари“ стартира пръв на пистата „Жил Вилньов“ и бързо избяга на преследвачите, за да поеме на тържествен парад към финала. Единственият му проблем беше гаф на организаторите – карираният флаг бе размахан една обиколка преди същинската част на гонката.

„Само спазих инструкциите“, оправда се моделът Уини Харлоу, която даде фалшивия край на надпреварата. Състезателният директор на Формула 1 Чарли Уайтинг пък обяви, че става въпрос за обикновено недоразумение и той бързо информирал отборите, че имат още един тур. В последните метри обаче не се случиха изпреварвания, така че резултатите от „предварителния“ финал останаха непроменени.

„Притесних се, когато видях флаговете, защото знаех, че има още една обиколка – заяви Фетел. - Имаше много кратък момент на объркване, но ние поддържахме комуникация по радиото. Добре, че не я бяхме загубили, защото тогава можеше и да спра. Уплаших се да не би заради флаговете на пистата да излязат хора. Иначе в състезанието всичко се получи идеално. Сега има какво да празнуваме, но краят на сезона още е далеч.“

Успехът донесе на Себ и първото място в класирането при пилотите, тъй като досегашният водач Люис Хамилтън завърши едва 5-и в Монреал. Германецът вече има 121 точки, а звездата на „Мерцедес“ е с една по-малко. На третото място с 84 т. излезе другият пилот на „сребърните стрели“ Валтери Ботас, който финишира втори в Канада. На подиума се качи и Макс Верстапен за сметка на съотборника си в „Ред Бул“ Даниел Рикардо, а шефът на „Мерцедес“ Тото Волф остана много недоволен от провала на Хамилтън.

„Ще има последствия, но това засяга само хората от отбора – закани се Волф. – Трябва да се събудим.“

Състезанието ще се запомни и с катастрофата между местния любимец Ланс Строл („Уилямс“) и Брендън Хартли („Торо Росо“) в първата обиколка. Британецът си удари главата в предпазния „ореол“ и състоянието му не изглеждаше добро, но спешният преглед в медицинския пункт на пистата не установи никакви последствия от сблъсъка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт