Фики Стораро пред "Зодиак": Същото момче съм, въпреки славата

Мечтател съм и правя всичко възможно желанията ми да се сбъдват

Баща ми е моят най-добър приятел

Изненадвам се колко смели могат да бъдат момичетата в днешно време

 

- Фики, с новата ти песен даде заявка за хит, разкажи повече за нея.

- Казва се „С друг ме бъркаш“ и е по музика и аранжимент на Даниел Ганев и текст на Мариета Ангелова. Песента е в модерен стил със страхотен бийт. Затова исках в клипа да има много движение, кадрите да са пълни с танцуващи хора. За тази цел се обадих на Неци от балет FAME и Ицо, финалиста от „България търси талант“ от Dance Studio Creators във Варна, които събраха най-добрите танцьори от цяла България за моето видео и направиха страхотна хореография. Аз също потренирах доста, за да се впиша в нея. Не беше лесно, но пък беше приятно - мисля, че танците ми се отдават. Радвам се, че хората харесаха проекта и три дни след пускането му той вече имаше повече от 1 000 000 гледания в ютюб.

- Започна своята музикалната кариера само преди три години, а вече си носител на редица престижни награди, включително два пъти си обявяван за „Певец на годината“. На какво според теб се дължи големият ти успех като изпълнител?

- Всеки човек трябва да притежава изключително важно качество - упоритост. Аз съм много упорит във всяко свое начинание. Мечтател съм и правя всичко възможно мечтите ми да се сбъдват. В този ред на мисли искам и от страниците на в. „Труд“ да се обърна към всички млади хора и да им кажа: Приятели, поставяйте си цели и вървете само напред към тяхното осъществяване, не позволявайте малките житейски препятствия да ви спъват и спират. Изправете се срещу живота и кажете: „Да, аз мога!“, така винаги ще успявате. И вярвайте в Бог, защото той наистина ни помага и е с нас, дори в най-трудните ни моменти.

- Вече имаш много хитове зад гърба си. Мислил ли си да издадеш албум?

- Да, отдавна мисля за албум, но поради многото ми професионални ангажименти и постоянното пътуване по участия в различни точки на страната малко се забавих. Работя по него и той най-вероятно ще е двоен, защото имам много записани песни и тепърва ми предстои да реализирам още проекти. До края на годината, с Божията сила, албумът ще бъде факт. Все пак предпочитам да не гоня срокове, а да го издам тогава, когато наистина е изпипан, както трябва. Защото дебютният албум излиза веднъж в живота, а и призът, за който говорихме преди малко - „Певец на годината“, ме задължава да не правя компромиси с качеството на продуктите, които предлагам на публиката - било то отделни сингли, или цял албум.

- Как те промени славата?

- Не ме е променила въобще. Аз съм си същото момче, което бях и преди, и това могат да го потвърдят хората около мен. Да, имам повече работа, повече отговорности, по-малко време и по-малко възможност да обръщам внимание на близки и познати. Но нося същата душа, вярвам в същите ценности и мечтая за същите неща, както и преди - като да бъдем здрави аз и семейството ми, да се подкрепяме и обичаме, както досега, да имаме още повече успехи в професионален план.

- Радваш ли се на големия интерес към теб, особено от представителки на нежния пол?

- Смятам, че всеки се радва на интереса към него. Стига все пак той да не излиза от границите на благоприличието.

- Получавал ли си неприлични предложния?

- Оооо, какви ли не! В началото се изненадвах колко смели могат да бъдат момичетата в днешно време. Във фейсбук ми пишат всеки ден, искат ми телефонния номер, дават ми техните, показват ми свои снимки и на приятелките си и ме питат коя харесвам най-много, искам ли да бъда гадже с някоя от тях... Дори ми се сърдят, ако не успея да им отговоря на съобщението веднага (смее се).

- Баща ти, Тони Стораро, ли е причината ти да се занимаваш с музика, или ти сам избра този път?

- Баща ми, като един страхотен родител, ме насочи към музиката, защото видя потенциал в мен.

- Сега, когато и двамата сте популярни личности, виждаш ли в него конкуренция?

- Не. Той е моят най-добър приятел, споделяме си всичко и цял живот се уча от него. Щастлив съм, че имам честта да бъда негов син. Конкуренция между родител и наследник никога не може да има. Има само много обич и възхищение.

- Наскоро вашето семейство се захвана с ново поприще. Включваш ли се в работата около сладкарница „Стораро“?

- Ако трябва да бъда честен, помагам само морално. Заради участията рядко се задържам в София. Но когато съм тук, щом се събудя, веднага слизам в сладкарницата. В нея се виждам с близките ми, с познати и с фенове, които също идват и са ни постоянни клиенти. Приятно е.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- В редките случаи, когато успея да си открадна някакво свободно време, се усамотявам за няколко часа. Обичам си работата, но тя носи много напрежение. Нощният живот е коварен. Отнема съня и винаги е шумен. А всеки човек се нуждае от спокойствие.

- Какви жертви изисква начинът ти на живот?

- Да живея нощем и да спя денем. Събуждам се, когато повечето хора вече са свършили работа, закусвам, когато те вечерят. Понякога си мечтая да стана сутрин рано и да пия кафе с цялото ми семейство. Отнема ми времето с любимите хора. Работя на празници, когато всички са на море, когато приятелите ми се забавляват... Такива неща. Но да не звучи като оплакване. Пак казвам, аз обичам работата си и съм приел начина си на живот. Другите професии пък изискват други жертви.

- В момента си един от най-желаните изпълнители на родната клубна сцена. Как се отразява това на личния ти живот? Намираш ли време за себе си?

- Не достатъчно, но когато имам такова, обичам да съм на спокойно място с любими хора.

- Твоето име често бива намесено в секс скандали, като за последно се говореше, че с Преслава имате любовна афера. Как реагираш на такъв тип спекулации? И какъв е любовният ти статут в момента?

- Изписват се доста абсурдни статии, които ме забавляват. Да, обичам, но не искам да говоря за личния ми живот. Ще кажа само едно: сигурен съм, че ме чакат страхотни моменти от тук нататък.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нашият гост

Фикрет Тунчер, по-известен като Фики, е един от най-успешните български попфолк изпълнители. Той е син на емблематичния певец Тони Стораро и от много ранна възраст проявява интерес към музиката. Фики е сред петимата българи, избрани за международния хор „Гласове на младежката музика“ (над 110 певци), който участва в програмата по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Младият изпълнител (21 г.) е на музикалната сцена от три години, но вече е записал дуети с най-големите имена в жанра като Галена, Преслава, Азис и Андреа. Той е двукратен носител на наградата „Певец на годината“ и има над 150 милиона гледания в платформите за видеосподеляне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица