Филип Киркоров пристигна в България за свое турне: Добър ден, моя втора родина

Вътрешно съм все така на 20 години точно както преди 30 години, когато започна кариерата ми с българска песен на Тончо Русев. Това заяви на специална пресконференция голямата музикална звезда Филип Киркоров минути след като кацна в София, предава БГНЕС.

Филип Киркоров пристигна в България с частния си самолет, придружен от двете си деца – Алла – Виктория и Мартин.

Добър ден, моя втора родина, бяха първите думи на певеца. „За мен това е един невероятен празник, който се казва турне, не просто в една държава. За мен турнетата в България са винаги изпит на съвършенство”, призна той.

Киркоров пристига в България за грандиозно турне, наречено „Я”. То е направено в постановка на великия режисьор Франко Драгоне, който е режисьор на Цирк дю Солей, Селин Дион, Майкъл Джексън. Турнето на „Кралят” на руската поп музика в България стартира от Русе още тази вечер, следват - Варна, Бургас, Пловдив и София.

„Тази голяма програма, която направихме за моя юбилей, тъй като тази година навърших 50 години. И аз не го вярвам, защото за мен тези 50 години са информация в паспорта. Вътрешно съм все така на 20 години точно както преди 30 години, когато започна кариерата ми с българска песен на Тончо Русев. Такъв съм се запазил – с 20-годишно състояние на душата”, сподели Филип Киркоров.

„Оказа се, че може би заради това, че спортът за мен е първото нещо в живота, след музиката и децата. Това е пример как може да запазиш добра форма дори и, когато си навършил 50 години”, допълни певецът.

Филип Киркоров сподели, че в България има много почитатели и приятели-колеги. „Много ми беше приятно, когато на рождения ми ден първите ми обаждания бяха от България-от Васил Найденов, Георги Христов, Нели Рангелова. Много съм им благодарен, че помнят и не са го забравили. Знам, че те ще бъдат най-желаните ми гости на софийския концерт, особено Георги Христов, който ми е като български брат”, заяви известният певец.

Той разказа, че за България децата му знаят много-от книги, от телевизия, а преди две години са почивали в къщата на семейството във Варна. „Аз се старая много да им предам цялата си любов към България, каквато ми дадоха моите родители, когато ме водиха в България, когато съм бил малък. Искам да направя същото за децата си. Обезателно ще посетим паметника „Альоша” в Пловдив. Това за нас и България е култово място”, категоричен бе Филип Киркоров.

Той подчерта, че децата му трябва да знаят историята на България и дружбата между България и Русия. „Трябва да видят със собствените си очи един пример и паметник за българо-руската дружба. Във Варна ще им покажа Морската градина, където съм прекарвал детството си. В София обезателно една разходка по бул. „Витоша“, както традиционно правя разходка от Шератон до концерта в НДК”, разказа певецът.

Киркоров бе категоричен, че всичко, което си има му е достатъчно. „Децата ми бяха голяма мечта, която вече е реализирана. Това е най-главното, защото всичко, което правя сега в живота си, го правя заради тях”, призна Филип Киркоров.

Относно шоуто „Я” той обясни, че има какво да покаже и с какво да изненада публиката. Най-важното е, че това турне значи много за мен, заяви изпълнителят. „Това е една много голяма продукция, с такъв размах, който ще бъде показан на България за първи път като турне от чуждестранен артист. По-голямо оборудване за техника за светлината никой преди нас не е носил в България”, обясни Киркоров.

„Правя това от сърце, защото искам да изненадам публиката. Българската публиката не ме подведе нито един път. Винаги билетите бяха разпродавани през всички години. Това турне е най от най, затова се вълнувам много. Използвам всички възможно иновации в шоуто „Я”, за да изненадам публиката и да бъде доволна, защото знам, че билетите за шоуто не са евтини. Не го правя от желание да стана милионер от българското си турне, а това е обикновена математика, която да покрие разходите за техниката, трупата и да остане и печалба”, посочи певецът.

В програмата си той ще изпълни стари песни, които не е пял отдавна, като например „Ти, ти, ти” в руския вариант на „Телефонна любов” на Тончо Русев. Не съм я пял може би 20 години, заяви Киркоров.

Той ще зарадва почитателите си с над 30 изпълнения по време на концертите си у нас. За турнето в България, пристигат 7 камиона с техника, над 100 т. оборудване, няколкостотин костюма, 80 артисти, подбрани с кастинги от цяла Русия.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица