Филип Киркоров ще прави естраден фестивал в СОК "Камчия"

6% ръст на руските туристи във Варна

Мегазвездата на руската поп музика Филип Киркоров ще прави естраден фестивал в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", собственост на правителството на Москва. Това стана ясно по време на визитата руската делегация във Варна, водена от Сергей Черьомкин, ръководител на Департамента за външноикономически и международни връзки.

Посещението е част от програмата на дните на Москва в България, която се провежда в София, Варна и Плевен.„Правителството на Москва, което аз представлявам, е значителен инвеститор в туристическата инфраструктура в СОК Камчия, и занапред това място ще се развива целогодишно.

Надявам се, че още много деца и граждани на Русия ще могат да почиват там. СОК Камчия ще бъде развиван не само като място за почивка, но и като център за обучение по руската образователна система“, заяви Сергей Черьомин.

Много известни руски актьори ще се включат в културната програма на комплекса, каза Владимир Филипов, зам.-ръководител на Департамента.

Независимо от различните мащаби, нашите градове са изправени пред сходни предизвикателства, затова с интерес бихме проучили опита на Москва в създаването на пешеходни зони, намаляване на автомобилния трафик. Полезни ще бъдат и добрите практики в сферата на образованието, културата, спорта, развитието на библиотеките и социалната активност на възрастните хора“, каза след проведената работна среща кметът на Варна Иван Портних.

336 000 руснаци са посетили страната ни за първото полугодие на годината, посочи посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров. 6% е ръстът на руските туристи през тази година във Варна, казаха от общинската дирекция "Туризъм".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони