Филмова "звезда" възкръсна след 50 г.

Lamborghini Miura от „Италианска афера“ излезе от нелегалност

50 години след премиерата на филма „Италианска афера“ с Майкъл Кейн една от „звездите“ в лентата отново попада под светлините на прожекторите. Красивият оранжев автомобил Lamborghini Miura P400 от началните сцени бе изчезнал мистериозно преди половин век, но ето че отново е открит и възстановен в автентичния си блясък от специалистите по класически модели на италианската марка.

В началото на „Италианска афера“ въпросното Lamborghini Miura P400 се движи по живописните завои на алпийския проход Сан Бернар, но катастрофира зрелищно в тунел и след това пада в пропаст. При екшън сцените е използван дублиращ автомобил от същия модел, който вече е претърпял сериозен инцидент и е с демонтиран двигател.

След заснемането оригиналния Lamborghini Miura P400 е продаден на купувач от Италия е следите му се губят. 50-години по-късно оранжевата „красавица“ е открита в частна колекция в Лихтенщайн. Автентичността на автомобила е потвърдена от не само от производителя, но и от фирмения пилот Енцо Моруци, който на млади години лично е шофирал въпросното Lamborghini в част от сцените във филма. Олдтаймерът получи официален сертификат, че именно това е моделът с номер на шасито 3586 от „Италианска афера“.

Най-наблюдателните зрители могат да открият, че във филма седалките са черни, а подглавниците – бели. Това е така, защото от Lamborghini са заменили временно оригиналните бели седалки за черни, за да не се зацапат по време на снимките. И след това са върнали белите седалки. А подглавниците останали бели, защото нямало време да ги сменят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили