„Филмови нощи във Филипополис“ представя за 19-и път световни кинохитове от 8 до 30 юли

Огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас, страхотен звук и атрактивни цени на билетите очакват любителите на седмото изкуство в Пловдив

От 8 до 30 юли в Пловдив ще се проведе 19-ото издание на най-популярното и обичано киносъбитие в града под тепетата – „Филмови нови във Филипополис”. Мястото отново е обичайно - лятно кино „Орфей“ в подножието на Небет тепе, където под погледа на звездите жителите и гостите на Пловдив ще имат възможност да гледат едни от най-актуалните заглавия от света на комерсиалното и арт кино.

Организатор на „Филмови нощи във Филипополис” е „Пловдивфилм“ ООД с подкрепата на Община Пловдив като част от културния календар на града за 2017 г. Деветнадесетото издание ще продължи изобилие от премиерни заглавия, филми с награди от световни фестивали, любими кинохитове и най-добрите български продукции, създадени през последната година. Те ще могат да се гледат на огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, прожектирани от киномашини от най-висок клас за изключително чист и наситен образ, както и страхотен звук за максимално преживяване.

В програмата е включена амбициозната продукция на френския режисьор Люк Бесон „Валериан и градът на хилядите планети 3D”. Зрелищният спектакъл от режисьора на „Леон“, „Никита“, „Петият елемент“ и „Люси“ е създаден по новаторските серии от комикси, вдъхновявали цяло поколение художници, сценаристи и режисьори. Действието се развива в далечния XXVIII век. Двама космически специални агенти - Валериан и Лорелин се отправят на мисия на удивителния кораб Алфа, дом на стотици хиляди същества от всички краища на Галактиката. Обикновената операция обаче се обръща в подозрително дело, а специалните агенти стават неволни участници в междугалактически заговор.

Посетителите на „Филмови нощи във Филипополис” ще имат възможност да гледат и последния филм на режисьора Андрей Кончаловски – „Рай”, в който се разказва историята на Олга, Жул и Хелмут, чиито пътища се пресичат в тежки военни времена. Олга – имигрирала руска аристократка, е член на френската съпротива, която е арестувана от нацистите. В затвора тя се запознава с французина Жул – нацист, който трябва да разследва нейния случай. С течение на времето и наближаването на нацисткия крах представата й за Рай драстично се променя.

Други актуални заглавия, които ще се завъртят под открито небе са комиксовият „Спайдърмен: Завръщане у дома 3D”, който ще покаже един различен Питър Паркър, новият филм на Шон Пен „Последното лице” с участието на Чарлийз Терон и Хавиер Бардем, „Мумията 3D” с Том Круз и Ръсел Кроу, „Войната на планетата на маймуните 3D” и военната драма „Дюнкерк” на Кристофър Нолан. „La La Land” - един от най-награждаваните филми през 2016 г., също е включен в афиша, а почитателите на родното кино ще могат да видят също така провокативния „Никой”, „Летовници”, екшъна за състезания с коли на Асен Блатечки „Бензин” и историческата драма „Воевода”.

Най-престижният планинарски фестивал в света „Banff Mountain Film Festival” за втора поредна година ще гостува в Пловдив на „Филмови нощи във Филипополис“. Ще бъдат представени най-добрите спортни, природни и приключенски филми. 10-те заглавия са в жанровете ски, парапланеризъм, спийдфлаинг, акробатика, планинско колоездене, катерене и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино