Филмът на Елена Йончева „Граница“ предизвика дискусия в Горна Оряховица

Десетки горнооряховчани дойдоха на прожекцията на филма „Граница“, в който журналистът и народен представител Елена Йончева разкрива корупция за сметка на държавната сигурност.

Представянето на филма се състоя по инициатива на депутата Явор Божанков и Общинския съвет на БСП-Горна Оряховица.

Присъстващите се възмущаваха от това, че няма държава, която трябва да гарантира сигурността на съгражданите ни и на Европа. Те изказаха недоволството си от ширещата се корупция в гранична полиция и липсата на воля в управляващите да се борят с проблема. Хората в Горна Оряховица са на мнение, че гражданите трябва да са смели и непримирими към всички форми на нарушаване на закона и корупция, за да имат по-добра среда на живот.

Дискусията прерасна и в обсъждане на актуални теми за региона. Трасето на автомагистралата Русе - Велико Търново е „нажежена“ тема в железничарския град. Хората заявиха, че ако в частта си след Полски Тръмбеш трасето не мине по синия вариант, са готови на подписки и протести. Не е нормално държавата да не спазва принципа на интегрираност на трите вида транспорт и да не зачита потребността на Горнооряховската и Лясковската индустриални зони от добра инфраструктура и комуникация, заявиха присъстващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика