Филмът на Елена Йончева за българо-турската граница ще бъде излъчен на 13 ноември

Филмът на Елена Йончева за българо-турската граница ще бъде излъчен на 13 ноември 2017 г. Това обяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред журналисти във връзка с подготвения от нея филма за българо-турската граница. Йончева уточни, че филмът ще бъде излъчен в 15.00 часа в Клуб „Перото“ на НДК.

„Ще представя този документален филм, който снимам последните няколко месеца за българо-турската граница, филмът „Граница“. Той е 20-минутен. В него ще видим как се охранява българо-турската граница. Има смущаващи факти за това. Ще видим смущаващи факти за това колко е ефективна оградата“, заяви Йончева.

Тя поясни, че такива факти ще има и за съществуването на бежански канали от Турция през България и за Европа. „Заповядайте всички, които смятате, че темата представлява интерес“, допълни Йончева. Тя поясни, че в началото не е имала намерение да прави филм, а просто е събирала факти за оградата по границата.

„Факти, документални, които да послужат като аргументи в моя дебат по тази тема. Още по време на предизборната кампания, представители на ГЕРБ казаха, че много добре се охранява. Моята информация като депутат от Хасково, беше противоположна. Точно тогава имах смущаваща информация, но нямах доказателства“, коментира Елена Йончева. Тя допълни, че прави този материал като депутат от гражданската квота, а не като представител на парламентарна група или на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино