Филм за съветски супергерои ще бори доминацията на Холивуд

Американските продукции за супергерои са всеизвестни на всички. Капитан Америка, Батман и Железният човек на няколко пъти спасиха лятото ни от скуката и междувременно ... света от пълно разрушение. Хората, които преди 15-20 години съзряха идеята, че от интересните комиксови истории могат да излязат потенциални блокбъстъри, се превърнаха от продуценти във финансови анализатори и мултимилионери. В момента компанията виновна за комиксите на Хълк и Спайдърмен "Marvel, Inc." се оценява на над 4 милиарда долара.

https://www.youtube.com/watch?v=Jer8XjMrUB4

Политическата надпревара между Русия и САЩ също е известна на всички. Своеобразна студена война се заформя и на филмовия фронт. През зимата на следващата година по кината ще излезе руската продукция "Защитники" (Guardians). Филмът, създаден с помощ от държавата, разказва за група от хора със свръхчовешки способности, които защитава Съветския съюз и след неговото разпадане са се покрили в родните си страни. Над Русия обаче е надвиснала нова опасност и Аруса (Човекът-мечка), Хан (Човекът-вятър), Лера (Земната жена) и Ксения (Водната жена) трябва да се съберат, за да надвият Куратов, който мечтае за свят управляван от зли клонинги.

https://www.youtube.com/watch?v=p0zbIEhekZM

Създателите на филма с бюджет над 320 млн. рубли, разказват, че характерът на всеки един герой представя силните черти на народа на съответната бивша съветска република. Режисьорът Сарик Анреасян пък мечтае за създаване на поредица от фантастични филми, по примера на американските "X-Men" и "Отмъстителите".

https://www.youtube.com/watch?v=6wlrg1EnZzA

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино