Финалната битка за шампионската титла в MotoGP на живо в ефира на Mtel Sport 1

След 8 месеца, 17 старта, 399 състезателни обиколки, петима различни победители и общо 10 пилоти, качвали се на подиума, сезон 2017 на MotoGP се свежда до 30 обиколки на пистата във Валенсия, които ще решат съдбата на шампионската титла.

С преднина от 21 точки във временното класиране пред Андреа Довициозо, Марк Маркес е големият фаворит за короната на най-бързия пилот на две колела. За да триумфира, испанецът се нуждае да финишира по-напред от 11-ото място, независимо как ще се представи неговият италиански съперник. За да може Довициозо да вземе титлата, той трябва задължително да спечели и да се надява Маркес да отпадне или да финишира след въпросната 11-а позиция.

Независимо по кой сценарий ще се развие последният старт от сезона на MotoGP, емоциите са гарантирани. Квалификациите са в събота с начален час 13:30, а самото състезание започва в неделя от 12:00 часа на обяд. Всички детайли от развръзката на Гран при на Валенсия ще бъдат предавани пряко по Mtel Sport 1.

Съботната вечер по Mtel Sport 1 също е посветена на финали. Този път тези в турнира на най-добрите млади тенисисти – Next Gen ATP Finals. Преките излъчвания от Милано започват от 20:00 часа, като по програма първо ще се изиграе мачът за трето място, а после и големият финал.

В неделя по Mtel Sport 1 тенис феновете ще могат да проследят на живо началото на финалите на ATP, където участие за първи път в историята ще вземе и български тенисист – Григор Димитров. Първата ни ракета попадна в група „Пийт Сампрас” заедно с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен и започва участието си в понеделник. В неделя ще наблюдаваме сблъсъците от група „Борис Бекер”: от 16:00 часа е двубоят Роджър Федерер – Джак Сок, а от 22:00 часа – Александър Зверев – Марин Чилич. И двата двубоя ще се излъчват пряко по Mtel Sport 1.

В събота от 20:00 часа по Mtel Sport 2 феновете на хокея ще имат възможността да се насладят на интригуващия сблъсък между Ню Йорк Рейнджърс и Едмънтън Ойлърс – два от най-популярните и обичани отбори в Националната хокейна лига.

За любителите на ММА Mtel Sport 2 ще излъчи поредната галавечер на UFC. Шоуто започва в ранните часове на неделната сутрин – от 5:00 часа, а основният двубой е между Дъстин Пойриър и Антъни Петис.

По традиция неделната вечер в спортните канали на Мтел е отредена за стартовете от NASCAR. Състезанието на пистата във Финикс ще определи и последния, четвърти финалист, който ще има шанс за титлата в Маями. Кайл Буш, Кевин Харвик и Мартин Трюекс-младши вече са си гарантирали участието в слънчева Флорида, а компания ще им прави един измежду Брад Кеселовски, Дени Хамлин, Райън Блейни, Чейс Елиът или Джими Джонсън. Последният старт от плейофите в NASCAR преди шампионското състезание можете да наблюдавате пряко в ефира на Mtel Sport 2 с начален час 21:30.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят