Финансовият министър Владислав Горанов: Комисията по хазарта става едноличен орган (обзор)

Финансовият министър Владислав Горанов каза, че тепърва ще се проучва опитът на други държави по отношение на предложенията на Валери Симеонов. Снимка: Пламен Стоименов

Окончателна позиция ще има след проучване, ГЕРБ откриха повторения в текстовете на Валери Симеонов

“Смятам да предложа и предполагам, че ще срещна подкрепа за превръщането на комисията в едноличен орган. Очевидно и първоначалните анализи са такива - комисията допуска противоречиви решения през годините, което показва, че има натрупани грешки в нейната работа и трябва да бъдат изправени”.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по повод на промените в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов в четвъртък вечерта. Горанов посочи, че промените в Комисията ще са факт до месец. Лидерът на НФСБ се похвали, че е срещнал подкрепа в лицето на Горанов, спортния министър Красен Кралев и най-вече на премиера Бойко Борисов при проведена по-рано днес среща в Министерския съвет.

Оказа се обаче, че все още няма окончателна позиция по внесените текстове: “Опитът, който в момента проучваме, за да си изградим окончателно позиция, показва, че в доста държави е установен за този тип игри пълен държавен монопол. Не виждам пречка това предприятие, което и в момента организира лотарии, да може да развие капацитета си. Знаем, че Българският спортен тотализатор организира цифрови игри, има териториални поделения, много пунк­тове”, посочи лаконично Горанов.

От ГЕРБ също коментираха пред “Труд”, че тепърва ще се запознават с текстовете по законопроекта на НФСБ. Но на първо преглеждане правело впечатление доста големи повторения на уж новите текстове със сега действащия закон за хазарта. Юристи от мнозинството дадоха пример с предложенията как хазартът трябва да стои далеч от училища и т.н. институции. Но тези ограничения и сега ги има в действащите норми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини