Финансов експерт съветва: Влагайте парите си в злато и биткойни

Златото е бързо ликвидно - може да се продаде във всеки един момент, а рискът от загуба е много нисък. Затова златото е добър финансов инструмент за инвестиции.

Криптовалутата е ударила дъното и предстои покачване на цената му, смятат специалисти

Инфлацията изяжда депозитите

Златото е бързо ликвидно - може да се продаде във всеки един момент, а рискът от загуба е много нисък. Затова златото е добър финансов инструмент за инвестиции.

Малките инвеститори трябва да влагат средствата си в активите и инструментите, за които се говори най-малко – злато и криптовалути. Това посъветва независимият финансов експерт Димитър Цонев. По думите му през миналата година е бил скептичен към криптовалутите, но сега смята, че биткойнът е ударил дъното и предстои покачване на цената му, макар да не очаква, че отново ще стигне до историческия си пик от близо 20 хил. долара.

“Малките инвеститори няма как да спечелят, ако оставят парите си пасивни и не поемат рискове. Но сигурност няма, на фона на нулевите лихви по света”, каза още той. Като пример за пасивни пари Цонев даде банковите депозити, посочвайки, че инфлацията изяжда парите на вложителите.

Експертите, които търгуват със злато, уточняват, че мeталът е бързо ликвиден - може да се продаде във всеки един момент на близка до борсовата цена, а рискът от загуба е много нисък. Затова златото е добър финансов инструмент за инвестиции.

Справка на “Труд” показа, че във вторник цената на инвестиционното злато се понижи до 1283,30 долара за тройнция, което е спад от почти 2% за седмица. Бижутерското злато (14 карата) към 17 часа вчера се търгуваше по 41,83 лв. за грам и също поевтиня - с 1,09 лв. за седмица (-2,5%).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси