Фирмата, поддържаща камерите на КАТ: Работят перфектно в момента

Снимка: Труд

Камерите за скорост на КАТ работят перфектно в момента. Това увери Георги Виденов – управител на фирмата, която поддържа камерите, по БТВ.

„При доставката имаше единствено хардуерни проблеми при 4 броя камери, които бяха отстранени в срока, който се изисква по договор”, каза Виденов по повод публикацията, в която "Труд" съобщи, че част от лазерните устройства, които са на въоръжение от 8 месеца, или не работят заради дефекти, или правят некачествени снимки. Информацията за проблемите бе потвърдена пред изданието ни и от шефа на националната полиция старши комисар Христо Терзийски.

„Случва се на абсолютно всички производители. Хардуерните проблеми са били елементарни, през това време сме дали заместващи уреди”, отбеляза Георги Виденов, уточнявайки, че всяка камера струва около 35 000 лева.

„Ако камерите не засичат или не разпознават даден номер, това означава, че номерът е бил зацапан или камерата е била поставена не съгласно инструкциите, които са дадени. И ако няма предаване на данни от самата камера, е от това, че батериите са изтощени”, заяви управителят на фирмата.

„Проблем е имало в самото начало при доставката на камерите, след това не е имало абсолютно никакви проблеми. Проблемите, които са идвали при нас от „Пътна полиция”, са били свързани със софтуера, породен от това, че батериите на камерите са били изтощавани”, обобщи Виденов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България