ФИФА наточи гилотина за „Манчестър Сити“

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts during the UEFA Champions League round of 16 football match between Monaco and Manchester City at the Stade Louis II in Monaco on March 15, 2017. / AFP PHOTO / Valery HACHE

Един от най-актуалните отбори в света е на път да усети гнева на ФИФА. Английският шампион „Манчестър Сити“ ще бъде наказан да не картотекира нови в два последователни трансферни прозореца. Подобна санкция сега изтърпява „Челси“. И причината е повече от шокираща. Разследват се сделки за тийнейджъри от Сиера Леоне и Гана, които клубът е закупил против правилата от датския „Нордселанд“. Джордж Дейвис е под наем в Латвия, а Доминик Одуро – в Щатите. Освен това УЕФА разследва „Манчестър Сити“ за нарушаване на финансовия феърплей.

И докато шейховете от Абу Даби ще се борят в канторите, то тимът на Пеп Гуардиола получи английски съперник в четвъртфиналите на Шампионската лига - „Тотнъм“. Така мачовете между „Сити“ и „шпорите“ в следващия месец стават два. От тях ще зависи дали „гражданите“ ще имат шанс за четири купи през сезона. Миналия сезон „Сити“ отпадна от същата фаза от англичани – две загуби от „Ливърпул“. Тази футболна година шампионите вече два пъти биха „Тотнъм“.

Който спечели евродуела, ще чака победителя от битката „Ювентус“ - „Аякс“. Мачът е повторение от финала в Шампионската лига през 1996 година, когато италианците триумфираха с дузпи. И сега големият фаворит е „Старата госпожа“.

В социалните мрежи фенове на „Тотнъм“ вече се предадоха. Един от тях даже предвиди 0:10 общ резултат срещу „Сити“. Отборът на Гуардиола е най-ефективният в атака отбор в света от началото на 2019 година. Срещу „Шалке“ на осминафиналите „Сити“ вкара 10 гола в два двубоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят