ФИФА плаши "Левски" с отнемане на точки

Тежките времена за "Левски" не спират. ФИФА може да нареди БФС да отнеме точки на "сините", ако не бъде платен дълг до петък, твърди сайтът www.corner.bg. Дължимата сума не е сериозна - по-малко от 100 000 евро. Заради същото задължение БФС вече глоби "Левски" със скромните 2000 лв. И изпрати писмо до "Герена" със заплахата за по-сериозните

санкции. Ако клубът не се издължи до петък, от актива на "Левски" трябва да бъдат отнети 3 точки. При неизплащане на сумата до 14 февруари, ФИФА може да нареди изваждане от Първа професионална лига. Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев заяви ва различни интервюта, че до началото на февруари клубът се нуждае от 2 милиона лева, за да обслужва задълженията си по различни кредити. Мажоритарният акционер Васил Божков обяви на пресконференция, че няма как да издържа "Левски", ако загуби лотарийната си игра. А гласуването за това се случи в сряда в парламента. Изненадващо в този ден, както и във вторник, само „Левски“ не е имал представител на лицензионния семинар на БФС. Никой от „синия“ лагер не казва и дали Божков е отпуснал нов финансов транш към "Герена".

Докато драмите в София продължават, "Левски" обърна до 3:2 срещу "Пюник" в първата си контрола в Алания. Тимът на Петър Хубчев поведоха в резултата чрез новото си холандско попълнение Стайн Спиерингс. Последваха два гола за арменците. Десет минути преди края Здравко Димитров изравни за "Левски". Победния гол вкара Филипе Нашименто от фаул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ