ФИФА 20 точи пари от играчите

Опция в новата ФИФА 20 възмути редица шампиони в играта. Оказа се, че футболният симулатор позволява на желаещите да платят известна сума, за да повишат шанса си за добро представяне в турнирите.

Става въпрос за режима Ultimate Team, при който участниците могат да изграждат собствен отбор от звезди от настоящето и миналото, но за целта трябва да заплатят с истински пари трансферите. Подобни моменти има и в почти всички други популярни игри, но ситуацията се променя с решението на разработчика EA Sports да организира турнир по Ultimate Team в рамките на Global Series Qualifiers. До участие ще бъдат допускани отбори с рейтинг 86 или по-малко, но състезателите ще имат правото да купуват по три „икони“ с повишени качества. Освен това всичките футболисти в тима трябва да са с рейтинг поне 75.

Професионалният геймър Иван BorasLegend Лапане смята, че това ще опорочи електронните спортове, тъй като ще насърчи повече участници да харчат пари, за да постигнат резултати, като същевременно ще разруши феърплея в състезанията, а оттам и статута на професионалистите.

„Тези правила в прав текст казват: „плати, за да спечелиш“, смяна шведът. Според изчисленията му, за да отговори на условията, даден играч трябва да изхарчи средно около 6000 долара. - ЕА иска геймърите да дават по 6000 долара, за да могат да се надяват на справедливо състезание.“

Премията за шампиона в турнира е 50 000 долара, което означава, че най-много 8 от участниците ще са на плюс от състезанието. Двукратният световен шампион по FIFA Алфонсо Рамос предлага геймърите да могат да разчитат на равностойни отбори.

„Решението е много просто – всички трябва да могат да избират играчите си или пък всички играчи да са с рейтинг 85“, смята испанецът.

Днес пък EA Sports пуска новите екипи, с които геймърите мога да обличат отборите на мечтите си. „Победата няма значение, ако не изглеждаш добре на терена“, гласи част от рекламата на пача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове