ФК "Арис" поема разходите за транспортиране на тялото на загиналия в Солун Тоско Бозаджийски

Тоско Бозаджийски Снимка: Фейсбук, Bultras

Освободиха жената, която блъсна българина с колата си

ФК "Арис" поема разходите за транспортиране тялото в България на 28-годишния Тоско Бозаджийски, който загина вчера в Солун. От футболният клуб са в постоянен контакт със семейството и готови да откликнат на всякакви техни нужди, научи "Труд".

В същото време стана ясно, че в четвъртък двамата обвиняеми, на възраст 24 и 26 години, замесени в трагичния случай със смъртта на 28-годишния българин в Солун ще дават показания пред редовен следовател в Солун. До тогава остават в ареста. Според съдебни източници се твърди, че един от двамата обвиняеми е син на полицейски служител. Властите са идентифицирали двамата с помощта на видео кадри от инцидента.

След разпит е освободена 26-годишната жена, управлявала автомобила прегазил българина без ограничителни условия. Повдигнати са обвинения за убийство по непредпазливост. В същото време е разпоредено предварително разследване за изготвяне на констатациите на експертите и криминалистите.

Междувременно се очаква съдебномедицинският доклад за обстоятелствата около смъртта на българина да бъде завършен и изпратен в следващите 24 часа. Предполага се, че 28-годишният е паднал върху асфалта и след това е ударен от преминаваща кола. Очаква се съдебният експерт да изясни, дали смъртта му е произлязла от ударите на предполагаемите извършители или е резултат от удара с колата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа