Формула 1 прости на Хамилтън и Фетел

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 receives the Pirelli pole position award from Felipe Massa (BRA). 10.11.2018. Formula 1 World Championship, Rd 20, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: [email protected] - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Photo4 / XPB Images

Люис Хамилтън и Себастиан Фетел спечелиха първите две позиции на старта за Гран при на Бразилия, която завърши късно снощи. По време на квалификацията обаче и двамата извършиха нарушения на правилата, заради които можеше да получат наказания с места назад на старта.

По-тежка бе простъпката на Фетел, който бе извикан за рутинна процедура за измерване на тежестта на колата. Асът на „Ферари“ дори не изключи двигателя си, както е по правилник, а след това не се остави да бъде избутан от кантара, а вместо това даде газ и повреди устройството. Инцидентът бе разследван като имаше вероятност германецът дори да бъде дисквалифициран, но вместо това стюардите му наложиха глоба от 25 000 евро и първо предупреждение. Впоследствие Фетел обясни, че бързал, за да направи обиколката си, тъй като условията на пистата се влошавали.

Хамилтън пък препречи пътя на новобранеца от „Уилямс“ Сергей Сироткин, който едва успя да избегне сблъсък. Стюардите решиха, че шампионът не е попречил на руснака и оставиха инцидента без последствие, а Люис първо обвини младока, а след това се извини.

„Като се събудих тази сутрин, преосмислих казаното предната вечер – заяви британецът. - Сбърках с думите по адрес на Сергей, но искам да му кажа, че всъщност се опитвах да се отместя от пътя му. За щастие ни се размина.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт