Фортуна не кацна в Разград

 

„Лудогорец“ не смее да се зарадва на жребия в Лига Европа. Българският шампион попадна в изключително непредсказуемата група „С“. В нея компания на „орлите“ правят немската сензация „Хофенхайм“, финалистът в турнира от сезон 2010-11 португалският „Спортинг“ (Брага), както и „Истанбул Башакшехир“. В състава на турския вицешампион личат имената на бившите играчи на „Арсенал“ Гаел Клиши и Емануел Адебайор, както и това на Елхеро Елиа. Холандецът има богата визитка, включваща престои в отбори от ранга на „Ювентус“, „Фейенорд“, „Хамбургер“, „Вердер“ и „Саутхямптън“.

Големият коз на тима от Истанбул обаче е Жуниор Кайсара. Бразилецът познава отлично „зелените“, след като има 3 сезона зад гърба си в „Лудогорец“. Именно десният краен защитник бе и първият голям изходящ трансфер на шесткратния шампион на България, прибрал близо 6 млн. евро от „Шалке“.

Иначе „Истанбул ББ“ бе на крачка от сензационно отстраняване на „Севиля“ в Шампионската лига, но в крайна сметка отпадна с общ резултат 3:4. В Турция тимът на завърши втори последния сезон, на 4 точки от шампиона „Бешикташ“.

Немският „Хофенхайм“ пък е дебютант в турнира. „Сините“ играха плейоф за групите на Шампионската лига, където обаче нямаха шанс срещу „Ливърпул“ и след 1:2 и 2:4 се примириха с участие в Лига Европа. Отборът е воден от 30-годишния специалист Юлиан Нагелсман. В родината си той е известен като Младия Моуриньо.

„Бившият национален вратар Тим Вийзе ми сложи този прякор – призна преди време младият тактик. - Сигурен съм, че го е казал в позитивен аспект, осъзнавайки моя мениджърски талант. Не ме притеснява това сравнение, аз също може би имам малък принос за него. Ако погледнете обаче футболните ни философии, ще видите, че има съвсем малко сходства между мен и Моуриньо.“

През изминалата кампания „Хофенхайм“ завърши на 4-то място, което е и най-доброто представяне на отбора в историята на клуба.

В Португалия местните медии не останаха очаровани от жребия.

„Късметът не се усмихна на нашите отбори – написа “ComUN”. - „Лудогорец“ натрупа опит в Европа, а през изминалия сезон игра в Шампионската лига. Българският отбор може да се окаже сложен съперник за „Спортинг“.“

Португалците отстраниха по пътя си шведския АИК и исландския „Хафнафьордур“.

Въпреки тежките съперници обаче Кирил Домусчиев, президентът на „Лудогорец“, остана оптимист за важните двубои през есента-

"Няма невъзможни за побеждаване отбори – написа бизнесменът в своя профил във фейсбук. - Успех на треньорите и момчетата в групите на Лига Европа! Всички мечтаем за такива мачове.“

Така Фортуна, но не орелът-талисман на тима, пофлиртува със „зелените“ преди да им обърне гръб. Жребият размина единствения български представител с грандовете „Арсенал“, „Милан“ и „Зенит“, но въпреки това не бе благосклонен към тима.

Първият мач е на 14 септември – гостуване в Истанбул, а „Хофенхайм“ приема „Спортинг“ (Брага) в първия кръг на групите.

58-100

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ