Форумът „Жените в бизнеса“ събра експерти от цял свят

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в бизнеса“, която се проведе на 15 март в галерия „Сан Стефано Плаза“. Конференцията бе уважена от успели дами в различни области на бизнеса в България и чужбина. Събитието разкри основните предизвикателства, пред които са изправени жените във все по-конкурентната бизнес среда. Акценти бяха поставени върху възможностите за образование, здравеопазване и финансиране.

Конференцията бе открита от Мая Георгиева, зам.-председател на Надзорния съвет на ПИБ. Тя подчерта водещата роля на жените за развитието на успешен бизнес и припомни, че Fibank и Дайнърс клуб първи преди повече от 10 години предложиха кредитната карта First Lady, която е изцяло насочена към дамите.

Специална роля на модератор в някои от най-интересните дискусии бе поверена на Юрки Коскело, независим член на Надзорния съвет на Fibank. Преди идването си в България г-н Коскело е изградил дългогодишна кариера в Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка.

Севдалина Василева, изпълнителен директор на Fibank, разказа какво може да предложи финансовата институция на жените, за да подкрепи техните бизнес начинания. Преди дни Fibank представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса. С нея банката иска да подкрепи жените, решили да развият своите идеи в успешен бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес