Фотографията се превърна в страст на виден адвокат от Търново

Валери Ставрев подготвя изложба със свои творби

Фотографията се е превърнала в страст на виден адвокат и бивш прокурор от Велико Търново. Наред с юридическата дейност, Валери Ставрев вече 10 години активно упражнява хобито си.

59-годишният юрист присъства с професионален фотоапарат на знакови обществени събития в старата столица и региона. Адвокатът влиза в ролята на фоторепортер и запечатва кадри от културни, криминални и други атрактивни събития. Много често може да бъде видян на необичайни мероприятия, където няма дори нито един журналист или щатен фоторепортер. Хората си мислят,че адвокатът снима само от любов към фотографията.Оказа се обаче, че той има вече уникален архив на събития, които запечатва от десетилетие .

Последната обществена проява, на която бе забелязан бе във великотърновското село Балван на честване на 130 г. от създаването на родната пожарна.

Валери Ставрев не рядко се издокарва в бяла риза с етно шивици.

„Обичам да снимам изложби, чествания, фестивали, събития с официални гости на старата столица. В началото се чудех какво да правя с тази си страст ,но после си купих хубава техника и открих, че ми доставя огромно удоволствие и радост, просто ми топли душата. В началото може и да съм бил пишман фотограф, но сега твърдо вече не съм такъв”, споделя Валери Ставрев.

Идеята за запечатване на знакови моменти се родила преди години, докато се наслаждавл на красотите по време на пътешествията,но снимките били основно за спомен. После решил да събира в история видяното. След това чисто любителската туристическа фотография се превърнала в нещо по-сериозно и адвокатът решил да посещава събития, които са му интеесни.

„Гледам да се абстрахирам от грозните гледки и от нещата,които не харесвам и ме дразнят .Дори да съм на такова място ,не ползвам апарата си . Не знам колко снимки съм направил,но имам един терабайт хард диск, който е пълен със снимки по събития и по дати.Много приятели упорито ме насочват да направя дори изложба и вече имам идея “, споделя Ставрев.

Според работния вариант, експозицията ще е озаглавена „Търновград през погледа на един адвокат„ и вероятно ще бъде показана по случай 60-годишнината му идната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони