Фотографска изложба представя красотата на Шотландия

Фотографска изложба ще представя във Велико Търново красотата на Шотландия. Експозицията ще бъде подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, а откриването е насрочено за 21 февруари. Автор на кадрите е популярният фотограф Антони Георгиев. Организатори са Британското посолство и Община Велико Търново. Гост в Старата столица за откриването на изложбата „Горният път: Фотографии от Шотландия“ ще бъде посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.

Експозицията е придружена от есе на българската писателка Капка Касабова. Представени ще бъдат също любопитни факти за Шотландия, даващи отговори на въпросите защо страната е специално място и атрактивна дестинация за туризъм и образование.

Антони Георгиев е фотограф, журналист и писател, а творбите му намират място в редица европейски и американски галерии. Творецът е главен редактор на англоезичното списание Vagabond, което е на книжния пазар от 2006 година. Изложбата включва 30 избрани фотографии, представящи исторически градове като Единбург, Каледонските планини, шотландските замъци и езера, богатата култура, познатите и непознатите страни на Шотландия. Фотосите ще останат подредени в залите до 7 март включително.

Капка Касабова пък е български писател, носител на наградата „Салтайър“ за книга на 2017 година в Шотландия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура